Paříž a Disneyland v době Halloweenu

20.03.2009 12:15

Vydejme se po stopách francouzských králů a císařů, malířů a sochařů, zpěváků a básníků …., nechme se i my okouzlit tímto věčně mladým a nekonečně inspirujícím městem na Seině.


Program:

1 den: Odjezd v odpoledních hodinách. Cesta nonstop s hygienickými zastávkami
2 den: V ranních hodinách příjezd do PAŘÍŽE. Celodenní návštěva zábavního parku DISNEYLAND, který je v období Halloweenu kouzelně vyzdoben. Park se skládá se z několika tématických částí: Země dobrodružství, kde se setkáte s karibskými piráty, prožijete dobrodružství v džungli s Indiana Jonesem…Země Divokého západu s typickými salony, železnicí, kolesovým parníkem z dob Marka Twaina brázdícím jezero, můžete se provézt důlním vláčkem zlatými doly a Skalistými horami či navštívit čarodějný dům…Země objevů je založena na vizích velkých objevitelů, vynálezců a spisovatelů - Leonarda da Vinci, J.Verna, H.G. Welse. Vydáte se tu na cestu ke hvězdám, pod hladinu oceánů, můžete navštívit trojrozměrné či panoramatické kino, proletět se raketou…Země fantazie s typickým pohádkovým hradem a drakem a s pohádkovými postavičkami. Dospělí účastníci mohou tento den využít k návštěvě pařížských muzeí či slavného hřbitova Pere Lachaise. Ve večerních hodinách příjezd do hotelu, ubytování, nocleh.
3 den: V ranních hodinách odjezd do centra PAŘÍŽE na Montmartre - pěší prohlídka této čtvrti umělců a jejích dominant - baziliky Sacre Coeur s vyhlídkou na Paříž a kabaretu Moulin Rouge, náměstí Ch. de Gaulla, Vítězný oblouk, Champs -Elysées - pěší procházka po této nejslavnější pařížské třídě, Okružní jízda po těchto pamětihodnostech - náměstí Vendome se Slavkovským sloupem, náměstí a chrám Madeleine, návštěva areálu Invalidovny - prohlídka vojenského muzea a dómu, kde je pochován Napoleon Bonaparte, návštěva supermoderní čtvrti La Défensé, osobní volno, ve večerních hodinách návrat do hotelu, nocleh.
4 den: Pěší prohlídka historického jádra PAŘÍŽE - Latinská čtvť - Pantheon, univerzita Sorbona a Lucemburský palác, ostrov La Cité - Justiční palác, Kaple Všech svatých, katedrála Notre Dame, Radnice, kulturní centrum G. Pompidou, zastávka na občerstvení ve čtvrti Les Halles - největší středověké tržiště Paříže, kostel sv. Eustacha, Královský palác, Louvre, Tuilerijské zahrady, náměstí Concorde, návštěva Eiffelovy věže, po setmění pohled na osvětlenou věž z teras Trocadéra Ve večerních hodinách plavba lodí po Seině, odjezd. Krátká zastávka u katedrály v REMEŠI (korunovačního místa francouzských králů) .
5 den: V ranních hodinách příjezd do AMBERGU - návštěva Kurfiřtských lázní (aquapark pod střechou s mnoha vodními atrakcemi - vířivky, tobogán, divoká voda, parní lázeň). Návrat ve večerních hodinách.

 

pariz_a_disneyland _v_dobe_halloweenu.pdf

Zpět