Za klenoty Bavorska

27.03.2009 10:25

Starobylá města, malebná scenérie Alp, pohádkové zámky, alpská jezera - to vše nabízí největší spolková země Německa - Bavorsko.


Program:

1 den: Odjezd ve večerních hodinách. Cesta nonstop s hygienickými zastávkami
2 den: V ranních hodinách shlédnutí fascinující přírodní scenérie ŠVÝCARSKA - RÝNSKÉHO VO-DOPÁDU, příjezd k BODAMSKÉMU JEZERU, prohlídka města KOSTNICE, kde byl upálen mistr Jan Hus, prohlídka tohoto starobylého města, pokračování v jízdě podél jezera do LINDAU - starého rybářského města na východním břehu Bodamského jezera, odkud je ohromující výhled nejen na jezero, ale i Bavorské Alpy. Ve večerních hodinách odjezd do hotelu, ubytování, nocleh.
3 den: V ranních hodinách odjezd do MNICHOVA - celodenní prohlídka tohoto hlavního města Bavorska, prohlídka historického jádra města - Marienplatz, Nová radnice s největší zvonkohrou v Evropě, dóm Panny Marie, kostel sv. Jana Nepomuckého - nejkrásnější stavby bavorského rokoka, návštěva Staré Pinakothéky - jedné z největších obrazáren světa. V podvečerních hodinách prohlídka Olympijského stadionu z roku 1972. Ve večerních hodinách návrat do hotelu, nocleh.
4 den: V ranních hodinách návštěva nejznámějšího zimního střediska Bavorských Alp GARMISCH-PARTENKIRCHEN, které roku 1936 hostilo IV.zimní olympijské hry. Odtud je možné vyjet úzkokolejnou železnicí do Zugspitzblattu,odkud jede kabinová lanovka na nejvyšší vrchol Německa - ZUGSPITZE (2964 m). Odpoledne cesta k jezeru Schwansee, návštěva zámku NEUSCHWANSTEIN - pohádkového zámku v Alpách, byl který postaven z rozmaru excentrického bavorského krále Ludvíka II. Procházka kouzelnou zahradou královského letohrádku LINDERHOF, zastávka u Wies-kirche. Ve večerních hodinách odjezd zpět do ČR.
5 den: V ranních hodinách návrat.

 

za_klenoty_bavorska.pdf

Zpět