ŠVÝCARSKO A LICHTENŠTEJNSKO

27.03.2009 10:26

ZEMĚ V SRDCI EVROPY

Jezera, ledovce, průsmyky, historické památky

 

V červnu se otevírají v Alpách horské průsmyky. Kdo miluje hory, měl by poznat velkolepé horské silnice. Pojeďte s námi k jezerům a ledovcům středního Švýcarska. Poznáte přírodní krásy a bohatou historii kouzelné alpské země. A navíc - červen ve Švýcarsku - to jsou rozkvetlé louky a bílé, věčně zasněžené vrcholky majestátních Alp…


Program:

1 den: Odjezd v odpoledních hodinách, průjezd Rakouskem, noční zastávka u jezera MONDSEE, výhledy na horu Schafberg
2 den: V ranních hodinách zastávka u jezera VIERWALDSTÄTTER SEE - zde na louce Rütli se roku 1291 zrodilo Švýcarsko a byl zde uzavřen Věčný spolek proti panství Habsburků, Tellova kaple, zvonkohra. Prohlídka městečka ALTDORF - zde sestřelil V.Tell jablko z hlavy svého syna. Úžasná cesta serpentýnami přes horský PRŮSMYK SUSTENPASS (2224 m n.n.), zastávka k vyhlídce do údolí a občerstvení, vycházka k ledovci Steingletscher, podvečerní zastávka ve městě INTERLAKEN - osobní volno, nákup suvenýrů, výhled na zasněžené vrcholky hor. Ve večerních hodinách ubytování, nocleh.
3 den: Po snídani výjezd lanovkou z alpského střediska GRINDELWALD ležícího pod horou Jungfrau na Männlichen - výhledy na "čtyřtisícovky" Eiger, Mönch a Jungfrau. Krátká túra horskými loukami na Kleine Scheidegg. Návrat zubačkou do Grindelwaldu. Divoké VODOPÁDY TRÜMMELBACH-FÄLLE přibírající vodu ze 4 ledovců - úžasná podívaná. Večerní prohlídka města Grindelwald, nocleh.
4 den: Po snídani odjezd do města LUZERN - nejkrásnějšího historického města středního Švýcarska na Vierwaldstättském jezeře - prohlídka starého města - věhlasný Kapličkový most - nejstarší krytý dřevěný most v Evropě (14.stol.), radnice, městské hradby - nejlépe dochované hradby na území Švýcarska (délka 870m), Jezuitský kostel - nejstarší velká barokní stavba Švýcarska, Vinný trh lemovaný měšťanskými domy, proslulý Lví památník, osobní volno. Možnost okružní plavby po Vierwaldstättském jezeře či návštěva unikátního Švýcarského muzea dopravy. Součástí muzea je i planetárium, které umožňuje návštěvníkům iluzi kosmického letu. V podvečerních hodinách odjezd, po cestě zastávka ve VADUZU - hlavním městě Lichtenštejnska - procházka městem, vyhlídka na knížecí hrad.
5 den: Návrat k budově školy v ranních hodinách.

 

svycarsko_lichtenstejnsko.pdf

Zpět